IEC 60601 certificering
DEKRA Product Testing

Voldoet uw medische apparatuur aan de nieuwste IEC 60601 wet- en regelgeving?

IEC 60601 norm

Certificeren tegen de IEC 60601 norm

De IEC 60601 norm is een internationale standaard voor de veiligheid en prestatievereisten van elektrische, medische apparatuur. Als fabrikant van medische apparaten is het van essentieel belang om aan fundamentele veiligheidsnormen te voldoen. Een IEC 60601 certificering zorgt er niet alleen voor dat u voldoet aan de wettelijke eisen, maar het versterkt ook het vertrouwen dat uw klanten hebben in de veiligheid en betrouwbaarheid van uw producten.

IEC 60601 bestaat uit een serie normen, waarbij elke norm specifieke technische aspecten van medische elektrische apparatuur behandelt. Testen volgens IEC 60601 maakt deel uit van de wettelijke eisen die worden beschreven in de richtlijnen van de Medical Device Regulation (MDR). Het is uw verantwoordelijkheid als fabrikant om alle toepasselijke normen en documenten met aanbevelingen voor medische apparatuur te identificeren. Bekijk daarom hiervoor de IEC standaarden en CB scope en lees u goed in.
Wat wordt getest volgens de IEC 60601 normen?
    Elektrische medische apparaten zijn vatbaar voor elektromagnetische velden, storingen via voedingskabels en interfacekabels én andere invloeden van buitenaf, zoals mobiele telefoons, beveiligingspoorten enzovoort. Binnen IEC 60601 wordt beschreven dat apparatuur geen storingen binnen de omgeving mag veroorzaken, door het genereren van te sterke magnetische velden. Aan de hand van een EMC-test (Elektromagnetische compatibiliteitstest) bevestigt u dat uw apparaten voldoen aan de elektromagnetische compatibiliteitscriteria.

    IEC 60601 certificeren in 7 stappen

    Het certificeringsproces

    Wilt u aantonen dat u werkt volgens de geldende normen? Het geaccrediteerd testlaboratorium van DEKRA staat voor u klaar. Voldoen aan alle wet- en regelgeving is geen gemakkelijke taak. Maak daarom gebruik van DEKRA’s expertise. Wij begeleiden u door het hele proces: van pre-compliance tot certificatie tegen de benodigde standaarden van IEC 60601.

    Naast uw IEC 60601 certificering

    Waar kan DEKRA u nog meer bij ondersteunen?

    Wij begeleiden u van begin tot eind door het certificeringsproces van de IEC 60601 norm. Daarnaast ondersteunt DEKRA ontwikkelaars en fabrikanten ook aan de hand van de onderstaande services.

      Reglementaire goedkeuring

      Verkrijg wettelijke goedkeuring via DEKRA's Notified Body . Houd er rekening mee dat goedkeuring door de regelgevende instantie parallel en dus gelijktijdig kan lopen met onze compliance testprocedures.
      IEC 60601 whitepaper
      Wat is de impact van de recente wijzigingen van de IEC 60601 norm? Vraag via onderstaande knop de gratis whitepaper aan.
      Whitepaper aanvragen

      Starten met IEC 60601 compliance testen?

      Kom in contact met een expert

      IEC 60601 FAQ
      Hoe kan ik non-conformiteit van IEC 60601 voorkomen?
      In onze ervaring draagt de vroegtijdige detectie van vormen van non-conformaties bij aan een soepeler en snellere testprocedure. Bekijk hier de 10 belangrijkste tips van onze experts voor een goede voorbereiding op uw IEC 60601 certificering.
      Wat zijn voor IEC 60601 relevante normen en documentatie?
      Wanneer wordt de nieuwste editie van IEC 60601 gepubliceerd?
      Waarom is DEKRA de juiste keuze voor uw IEC 60601 conformiteit?
      Is DEKRA geaccrediteerd voor IEC 60601?

      Meer over onze IEC 60601 services