circulair werken en compliance
DEKRA Audit

Zekerheid over duurzaamheid: diverse audits ter ondersteuning van de circulaire economie

Circulair werken: compliance en erkenning

Zekerheid over de duurzaamheid van uw bedrijfsprocessen

Grondstoffen zijn de bouwstenen van onze economie. Door de belasting van deze grondstoffen op het milieu en de toenemende schaarste en kosten van grondstoffen, wordt de noodzaak om slimmer om te gaan met wat we tot onze beschikking hebben steeds belangrijker. Zet uw organisatie circulair werken centraal? En wilt u ervoor zorgen dat uw circulaire bedrijfsbeleid voldoet aan de industrienormen? Ontdek de (verplichte) normen die op uw organisatie van toepassing zijn.

Wat is circulair werken?

De term "circulair" verwijst naar een gesloten kringloop waarin grondstoffen en materialen niet verloren gaan. Dit staat in contrast met het traditionele, lineaire model van produceren en consumeren, waarin grondstoffen aan het einde van hun levensduur afval worden. Circulair betekent dus het maximaal hergebruiken van bestaande materialen met minimale impact op onze planeet.
Circulair werken is een aanpak die gericht is op het minimaliseren van grondstoffenverbruik, afvalproductie en milieubelasting. Het uitgangspunt is simpel maar krachtig: materialen en producten zo ontwerpen en gebruiken dat ze langer meegaan, gerepareerd kunnen worden en uiteindelijk opnieuw ingezet worden in de productieketen. Door circulair ondernemerschap worden grondstoffen niet verspild, maar steeds opnieuw worden benut, wat optimaal bijdraagt aan duurzaamheid.

Voordelen circulair werken

Voor organisaties en overheden biedt circulair werken niet alleen milieuwinst, maar ook economische voordelen. Denk aan lagere grondstofkosten, een versterking van innovatie en een betere reputatie op het gebied van verantwoord ondernemen.

Waarom circulair werken

Een audit die wordt uitgevoerd door een externe certificeringsinstantie is een essentiële stap in het beoordelen en bevorderen van circulair bedrijfsbeleid binnen een organisatie. Door een onpartijdige evaluatie aan te bieden, wordt ervoor gezorgd dat processen en praktijken objectief worden beoordeeld, zonder interne vooringenomenheid. Een onafhankelijke beoordeling:
  • Brengt inefficiënties aan het licht.
  • Identificeert gebieden voor verbetering.
  • Ondersteunt de implementatie van strategieën die aansluiten bij circulaire principes, zoals resource efficiency en afvalvermindering.
  • Versterkt de toewijding van de organisatie aan verantwoorde en transparante praktijken.
  • Zorg in het geval van verplichte certificeringen voor naleving van (inter)nationale wet- en regelgeving

Voorbeelden van certificeringen op het gebied van circulariteit

DEKRA: Uw ervaren en betrouwbare partner

in het certificeren van circulariteit

Werkt u al circulair of is uw organisatie bezig haar activiteiten af ​​te stemmen op de principes van een circulaire economie? DEKRA is er om u te ondersteunen. Als betrouwbare partner in circulariteit bieden wij uitgebreide audits die waardevolle inzichten bieden in de prestaties van uw bedrijf en kansen voor verbetering blootleggen.
Met een DEKRA-audit krijgt u een duidelijk inzicht in hoe uw circulaire beleid en processen zich verhouden tot de industrienormen. Onze expertise op het gebied van duurzaamheid certificeren helpt u gebieden te identificeren om efficiëntie, duurzaamheid en naleving te verbeteren. Zo blijft uw organisatie voorop lopen in de transitie naar een circulaire economie.